Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент

...
Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент
Коментари Харесай

„Сабах“: Зеленски планира да се срещне с Ердоган в Истанбул преди срещата на върха на НАТО

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога възнамерява да посети Турция, където ще се срещне с турския държавен глава Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва преди срещата на върха на НАТО във Вилнюс, оповестява проправителственият турски в. „ Сабах “.  

По информация на изданието срещата се чака да се състои в Истанбул. Датата на срещата, избрана като „ изненадваща “, обаче не се оповестява.

Очаква се измежду главните тематики на диалозите да бъде въпросът, обвързван със съглашението за експорт на зърно от украински пристанища, което изтича на 17 юли.

Ердоган е измежду водачите, които са се срещали най-вече и с съветския президент Владимир Путин, и с украинския държавен глава Володиримр Зеленски, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Турция, която се пробва да има посредническа роля в спора сред Русия и Украйна, продължава да упорства за преустановяване на огъня сред страните допустимо най-скоро, прибавя изданието.

Срещата на върха на НАТО във Вилнюс ще се организира на 11 и 12 юли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР